Seniorensport

Gezondheidssport en seniorensport:

  • Beweegkuur voor COPD-patiënten en/of personen met andere gezondheidsklachten, zoals diabetes of hartklachten
  • Seniorensport  voor verbetering van uw fitheid, gezondheid en voor de gezelligheid.

Zinvol en gezellig sporten kunnen heel goed hand in hand gaan.
Sporten en bewegen is goed voor uw lichaam en dus voor uw gezondheid, dat is algemeen bekend. Maar het komt er vaak niet van en u weet niet goed wat u het beste kunt doen. De beweegkuur biedt een uur sport onder professionele begeleiding waarbij u werkt aan verbetering van uw algehele fitheid en uithoudingsvermogen, spierkracht en bewegingscoördinatie. Daarnaast is plezier en gezelligheid natuurlijk een belangrijk onderdeel van dit sportuur. Dit zijn de mogelijkheden:

1.  Beweegkuur voor ouderen 

(vaak met klachten als COPD, hart en/of diabetes)
Dit sportuur is bedoeld voor mensen die beperkt kunnen bewegen. De meeste mensen van de huidige groep zijn tussen de 60 en 80 jaar en hebben vormen van COPD, hartklachten of diabetes.
Bij deze training is de intensiteit van sporten dan ook laag en aangepast aan de mogelijkheden van de groep. Het is een gezellige groep waarbij de sociale contacten ook belangrijk zijn.
Dit sportuur bestaat nu al meer dan 20 jaar. 

2. Seniorensport

Dit sportuur is bedoeld voor senioren (50 +) die weer eens ouderwets willen sporten in de gymzaal zowel met allerlei oefeningen als met spel, zoals basketbal, voetbal, volleybal, badminton, tafeltennis, enzovoort. Deze groep sport voor de gezelligheid of voor verbetering van gezondheid en conditie. Ook voor senioren die  willen afvallen omdat ze overgewicht hebben of gezondheidsklachten hebben is dit een zeer geschikt sportuur.
Op dit sportuur wordt een gevarieerd spelprogramma aangeboden. Er worden fitnessoefeningen gedaan voor verbetering van de spierkracht en coördinatieoefeningen. Daarnaast wordt er een sportspel gespeeld, goed voor het spelplezier en uithoudingsvermogen.

 

Trainingszaal en kosten:

De beweegkuur vindt plaats in de gymzaal aan de Groenlingweg en is op de maandagmiddag van 17.00 tot 18.00 uur.   
Kosten € 15,- per maand.
De seniorensport  vindt plaats in de gymzaal aan de Groenlingweg en is op de maandagmiddag van 18.00 tot 19.00 uur.   
Kosten € 17,50 per maand.